2015. május 12., kedd

Nem unatkoztunk


Kedd délután sem unatkoztunk. A várból visszatérve megebédeltünk - első tábori közös étkezés volt, amit az otthoni csomagból ejtettünk meg. Jó levegőn, a filagória alatt. Lehetett választani a májkrém, szalámi, sajt, kockasajt, olajoshal, eperdzsem, mogyorókrém és a tejes műzli közül. A legnagyobb sikere e két utóbbinak volt. Jóízűen ettünk mindannyian.


Ezt követően az esperes úrtól hallhattunk előadást a környékbeli Árpád-kori templomokról, amiknek ő a kutatója és jó gazdája egyben.


Ezután indultunk útnak, hogy megnézzük ezeket a templomokat. Először Marosszentimrére mentünk - ahol éppen zajlott a templom felújítása. Itt Eszter elszavalta nekünk Jékely Zoltán: A Marosszentimrei templomban c. versét. Utána következett Boroskrakkó, majd Magyarigenben fejeződött be napunk e része.


Nagyon finom vacsorát kaptunk. Zöldség leves és rántott szelet volt petrezselymes burgonyával. Minden elfogyott! Közben megérkeztek a gyulafehérvári gyerekek is, és összeállítottuk a vetélkedő állomásait. Nyolc állomás, nyolc csapat, és mindegyikbe csapatban 2-3 gyulafehérvári gyermek. Gyorsan ment az ismerkedés. Az állomásokon ügyességi és szellemi feladatok váltották egymást. Eredményhirdetés csütörtök este lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése